Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Ons onderwijs

De Don Boscoschool biedt onderwijs op maat. Dat betekent dat wij ons onderwijsaanbod en onze begeleiding laten aansluiten op de ontwikkelingsvraag van leerlingen. Wij werken met niveaugroepen. Dat betekent dat leerlingen uit verschillende klassen op hun eigen niveau met elkaar leren rekenen, spellen en lezen. Is extra ondersteuning nodig? Dan bieden wij dit in onze school. Zo zorgen onze logopedist en leesspecialist desgewenst voor specifieke begeleiding.

 

Ons onderwijs is uitdagend. We werken met computers, iPad’s en gebruiken digitale schoolborden in de klas. Zo kunnen wij onze leerlingen individueel maatwerk bieden, door bijvoorbeeld oefenstof en toetsen op niveau te laten maken. Ook praktisch leren speelt op onze school een grote rol. In de moestuin en in het kooklokaal leren onze leerlingen met hun hoofd en handen.

 

Vanzelfsprekend volgen wij de ontwikkeling van iedere leerling op de voet. Het ontwikkelingsperspectief is daarbij leidend. Dit perspectief maken wij samen met ouders en is de route naar de vervolgstap, ná het speciaal basisonderwijs.

 

Meer informatie over ons onderwijs? Download onze Schoolgids!